fredag 13 november 2009

Skapelse

En gång för inte så länge sedan var det ett par som så gärna ville ha barn, men kvinnan hade fel på sin livmoder och läkarna sa att det skulle bli väldigt svårt för henne att bli med barn. Paret sörjde men försökte ändå, de ville ju så gärna ha ett barn. Moder Jord såg detta, och trots att kvinnan hade barn sedan förut så kände hon sorg för de båda. Gudinnan gick därför att rådfråga sin make, Fader Himmel, och även han kände förbarmande för paret. Gudomligheterna kunde dock inget göra åt situationen själv utan samlade ihop en från varje element... en vampyr, en ängel, en gnom, en sylfid, en salamander och en undin. även dessa väsen såg parets kärlek och önskan och tillsammans skapade de en droppe av deras energier. När kvinnan sedan sov lät de droppen placeras i hennes underliv och det lilla foster som skapats där, på så vis skulle barnet klara sig, annars hade det dött. Eftersom barnet skulle komma att bli speciellt lät de vakter vara kvar för att se så att allt gick som det skulle, vilket det även gjorde.
Barnet föddes och växte upp och visst det levde och var ofta glad, men flickan (för det blev en flicka) kände sig alltid tom och som om hon inte passade in. Hon fick även andra gåvor, hon kunde se och tala med andar av olika slag, hennes sinnen var starkare än hos andra och hon tänkte på ett annat sätt.
Flickan fick även gåvor från de olika elementen. Ett öppet, empatiskt och kärleksfullt sinne av ljuset. Kärlek till natten och en skräckblandad fascination för människornas ondska av mörkret. Familje- och naturkärlek av jorden. Intelligens, nyfikenhet och kreativitet av luften. Kärleken till ljus och värme av elden samt ett snabbt skiftande humör och passion. Känslosamhet och en vilja att ta hand om folk av vattnet.
Dessa gåvor var visserligen mest bra gåvor men de gjorde så att flickan inte passade in, att folk inte förstod henne. Folk kallade henne för galen och knäpp, de skydde henne och flickan tappade ibland modet och gömde sig. Vid dessa tillfällen kom alltid hennes väktare fram och hjälpte henne att må bättre, men flickan hade även mänskliga vänner som fanns där för henne. Flickan kämpar ännu och vissa dagar är allt bra medan viss undrar hon om det verkligen finns någon ork kvar att leva för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar